Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

4/99

Moni perhe voi huonosti tänään. Puolisot pystyvät liikkumaan ja puhumaan; he voisivat tehdä yhdessä kaikenlaista kivaa ja mennä eri paikkoihin. He voisivat puhua ja oppia tuntemaan toistaan. Mutta tilanne on jumissa. Yhteys on poikki.

Näkemykseni on että suuri syy vaikeuksiin avioliitossa on se, ettei ole koskaan opittu puhumaan asioista. Ihmissuhteet vaativat hoitoa - avioliitto erityisesti. Meidän kodeissamme ei keskusteltu: niinpä mekään emme keskustele, eivätkä lapsemmekaan opi siihen. Sen sijaan jokainen elää omaa elämäänsä eikä opi tuntemaan toisia perheenjäseniä. Juostaan liikaa kodin ulkopuolella harrastuksissa: olisi aika opetella kotielämää, viihtymään kodissa.

Miten tärkeää onkaan lapsille, että vanhemmat rakastavat toisiaan ja puhuvat toisistaan arvostavasti.

Oma mieheni on sairastanut vakavasti pitkään. Arvostamme keskusteluja ja yhteyttä senkin takia niin kovasti, että mieheni ei voi puhua eikä asua kotona. Miten ihanaa olisi mennä yhdessä kävelemään!

On tärkeää nähdä puolisossa se hyvä, mikä hänessä varmasti on: jotain hyväähän hänestä varmasti löytyy. Oletko jo löytänyt?

Paula Hakkola