Kategoriat: Ajankohtaista

"Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen. Joka on vanhurskas harjoittakoon edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen. Minä tulen pian. Minulla on palkkani mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan."
Ilm 22:11,12

Raamattu

Ennen vanhaan paha sai palkkansa saduissakin. Noidat ja lohikäärmeet olivat pahoja. Hyvä voitti heidät aina. Saduissa taisteli hyvä ja paha, mutta jo alussa saattoi aavistaa, että hyvin tässä käy. Jumala edusti hyvää, totta kai, ja Hänen vihollisensa, Paholainen tietenkin vastapuolta.

Nykysadut ovat toisenlaisia. Niissä kyseenalaistetaan Jumalan hyvyys ja Paholaisen pahuus. Kirjoitan Paholaisen isolla, koska uskon hänen olevan persoona kuten myös Jumala on. Ks. esim. Job 1:6-12. Jeesus sanoi, että te eksytte koska ette tunne kirjoituksia. Näin on käymässä ja käynyt jo. Kristitytkään eivät erota asioita, koska harva elää niin lähellä Jumalaa, että lukisi Raamattua. Ilman Jumalan Sanaa ei voi kuitenkaan oppia tuntemaan Jumalaa eikä tietää Hänen tahtoaan ja suunnitelmaansa. Eräskin tunnettu noitasarja on myös kristittyjen lukemaa kirjallisuutta; kirjailijana on tunnustava saatananpalvoja.

Lainasin hiljattain erään tunnetun lastenkirjailijan kirjan. Olen lukenut aiempia, ja ne olivat ihan mukavia. Tämä onkin Paholaisen taktiikka: ensin saadaan ihmiset luottamaan, ja sen jälkeen voidaankin kipata mitä hyvänsä, ja täydestä menee. Tässä kirjassa päähenkilö tapasi noidan. Tämä oli pyöreä ja punaposkinen, mukava täti. Päähenkilö ihmetteli, miten hänen koiransa meni heti noidan viereen, vaikka se yleensä karttaa pahaa. Tästä hän teki tietysti johtopäätöksen, että tämä noita ei olekaan paha vaan hyvä.

Lasten leikit ovat myös muuttuneet. Leikitään mm. noitaa ja noitakoulua. On hyviä ja pahoja noitia. Kirjastosta vedetään läjäpäin noitakirjallisuutta. Kivoja, hauskoja harmittomia, niinkö? Televisiosta tulee lähes joka ilta jokin noitaohjelma. Ja sen lisäksi muuta roskaa, jonka kautta syötetään vääriä arvoja ja asenteita jo pienille lapsille. Televisio on kasvattaja, kun vanhemmat eivät jaksa eivätkä itsekään tiedä mitä arvostavat. Kaikki kelpaa, ei kyseenalaista roskaohjelmia. Vai onko se sitä, ettei ymmärretä että asenteet ja arvot siirtyvät television kautta. Pitäisi herätä tajuamaan ajan merkit. Mutta jos ei ole tuntumaa Jumalan sanaan, ei siihen kykene.

Raamattu sanoo, että Paholainen lopulta toteuttaa vain Jumalan suunnitelmaa. Esim. 1 Sam 23. Siinä pahan vallassa oleva Saul ajaa takaa Daavidia. Jakeessa 14 sanotaan, että Jumala ei antanut häntä tämän käsiin. Jumala toteutti oman suunnitelmansa täydellisesti Daavidin kohdalla, ja hän tekee sen myös koko maailman suhteen. Hän on sen jo alussa ilmoittanut. Hän näkee menneisyyden ja tulevaisuuden, ja tietää ihmisen aivoitukset paremmin kuin ihminen itse.

Tällä hetkellä Paholaisella on kiire, koska hän tietää ajan olevan vähissä. Pitää saada suistettua mahdollisimman paljon ihmisiä pimeyteen, ennen Jeesuksen paluuta. Jumala ei pakota ketään taivaaseen. Sinne mennään vapaaehtoisesti. Helvetti on tarkoitettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen, sitä ei ole ihmiselle suunniteltu. Ilm 20:1-3,10. Joka sinne joutuu, on hylännyt Jumalan Pojan.

Tässä joitakin raamatunkohtia asiaan liittyen:

"Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa. Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan, sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Kehuessaan olevansa viisaita he ovat tyhmistyneet."
Room 1:18,19,22.

Jo raamatun alussa on lupaus vihollisen voittamisesta. Synti tuli käärmeen kautta ihmiskunnan osaksi.

"Minä panen vihollisuuden sinun ja vaimon välille, sekä sinun siemenesi ja vaimon siemenen välille. Hän on musertava sinun pääsi, ja sinä muserrat hänen kantapäänsä."
1 Moos 3:15

"Me julistamme Jumalan salattua, kätkettyä viisautta, jonka Jumala ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme. Kukaan tämän maailman valtiaista ei ole sitä tuntenut. Jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa."
1 Kor 2: 7,8

Michael Howard viittaa edelliseen raamatun kohtaan kirjassaan "Kelpaa vain kuolleena". Paholainen ei tajunnut mitä Jeesuksen ristiinnaulitseminen tarkoittaa; että hänen oma päänsä murskattaisiin. Jeesus sanoi ristillä: "Se on täytetty". Sillä hän julisti täydellistä voittoa, vihollisen täydellistä tappiota ja tuhoutumista.

"Minä olen ennalta ilmoittanut tämän teille" sanoo Jeesus Matt 24:25, jossa luvussa hän kertoo muistakin lopun ajan merkeistä. Kehotan lukijaa tutustumaan tuohon lukuun. Samassa luvussa kerrotaan sodista ja melskeistä, mutta varoitetaan pelästymästä, sillä loppu ei ole vielä käsillä.

"Veri on teidän merkkinänne taloissa, joissa olette. Nähdessäni veren, minä menen ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata."
2 Moos 12:13

Veri oli israelilaisilla merkkinä erottautumisesta Jumalalle. Samoin veri on merkkinä myös tämän päivän kristityille.

"Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin Hän on valossa, meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."
1 Joh 1:7

"Meillä on siis, veljet, luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkein pyhimpään."
Hebr 10:19

"He ovat voittaneet hänet Karitsan veren ja todistuksensa sanan tähden eivätkä ole henkeään rakastaneet, vaan ovat olleet alttiit kuolemaan asti."
Ilm 12:11

Tämä ei ole mitenkään tyhjentävä kirjoitus aiheesta, vaan jotain raapaisua siihen suuntaan. Ylipäänsä on tärkeää keskittyä Raamattuun ja Jumalan tuntemiseen. Paholaisesta ei pidä olla liian kiinnostunut, mutta on hyvä tuntea sen tapoja toimia. Elämämme tulisi olla Jeesus-keskeistä.

"Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa, veljet. Aamen."
Gal 6:18