Kategoriat: Ajankohtaista

Menin palstalle pitkästä aikaa maan kääntö mielessä: rikkaruohot olivat vallanneet kaiken! Näki että ne olivat saaneet kunnolla olla rauhassa.. Pitkät juuret. Valtava kasvusto. Ei puhettakaan että olisi voinut kääntää maata. Ei tiennyt mitä oikein voisi tehdä. Voiko tehdä mitään! Tuli sellainenkin olo, että pitää luovuttaa ja lähteä pois. Epätoivonen tilanne.. Lapiolla ei voinut tehdä mitään. Kiskoimme siis Teron kanssa kaksin käsin rikkaruohoja tunnin ajan. Juuret jäivät maahan. Väistämättä tuli mieleeni vertaus koskien noita viheliäisiä rikkakasveja ja syntiä. Jos kristitty jättää valvomatta tilaansa, synti alkaa voittokulun saman tien. Mitä parempi maaperä, sitä innokkaammin myös vihollinen haluaa kasvattaa siinä omia tuotteitaan. Jos maaperä on huono, ei siinä kasva Jumalan elämä, mutta ei myöskään vihollisen kannata nähdä vaivaa sen takia: se on vaaraton viljelysmaa. Kukaan ei ole siitä kiinnostunut. Se on jokseenkin hyödytön.

Olisikohan oikein päätellä, että mitä parempi maaperä, sen tarkemmin sitä tulee valvoa?! Jos maa tuottaa helposti hyvää hedelmää, se kykenee tuottamaan myös huonoa hedelmää yhtä tehokkaasti jos sille annetaan edellytykset siihen! Siis valvokaamme!

Peltopalstani tuotti juuri sitä mitä halusinkin sen tänä kesänä tuottavan: paljon papuja, vähän salaattia ja herneitä, kauniita kukkia ja perunoita. Minulla oli suunnitelma maani suhteen, ja juuri niin tapahtui. On hyvä tietää mitä tahtoo, niin toivottu lopputulos on helpompi saavuttaa! Se että maani on niin innokas lykkäämään kaikkea epätoivottavaa, on vähän yllätys. Kuulen siinä kuitenkin Jumalan puheen: Valvo tilaasi! Matt 24:42 ja 25:13.

Tosi lohdullista oli ajatella epätoivoisen nyhtämisen keskellä Jumalan armoa! Jeesus sovitti kaikki syntini Golgatan keskimmäisellä ristillä. Kun sain armon tulla hänen lapsekseen uudestisyntymisen kautta, kaikki synnin kahleet katkaistiin kohdallani. Vihollisella ei ole mitään todellista valtaa. Totta kai se pelottelee ja osoittelee epäonnistumisiani. Se kiusaa ja yrittää saada minut ahdinkoon. Kuitenkin niin pian kuin menen Jeesuksen ristin juurelle ja pyydän syntini katumuksessa anteeksi, saan armon: syntejäni ei enää muisteta Jumalan edessä. Niitä ei ole enää. Jumala näkee vain Jeesuksen täytetyn työn minun puolestani. Kun olen Hänessä, olen turvassa. Joko Sinä, arvoisa lukijani, olet saanut armon tulla uskoon ja syntisi anteeksi? Jos epävarmuus vaivaa mieltäsi, voit rukoilla kanssani tämän rukouksen:

"Rakas Jumala. Minä tunnustan että en pysty elämään käskyjesi mukaan. Olen kyllä yrittänyt sitä mutta nyt olen tieni päässä: tarvitsen avukseni Poikaasi Jeesusta joka on kuollut myös minun syntieni tähden. Haluan pyytää kaikkia syntejäni anteeksi Jeesuksen nimessä, olkootpa ne mitä lajia tahansa. Auta minua selvittämään asiani jos on jotain anteeksi annettavaa tai pyydettävää joltakin lähimmäiseltä. Kiitän Jumala, rakas taivaallinen Isä, että saan uskoa kaiken anteeksi Jeesuksen täytetyn työn tähden. Aamen."

"Jos me tunnustamme syntimme, Jumala on uskollinen ja vanhurskas, niin että antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1 Joh 1:9

"Jumalan rauha joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa." Fil 4:7